Scandinavisch?
Door: MariekeFemke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
20 Februari 2011 | Thailand, Ko Samui
We wilden de moed net opgeven, omdat de site niet werkte! Maar toch nog een gelukje op het einde!!! Dus bereid je voor op een spannend verhaal:)!
We waren gebleven bij onze duikcursus in Ko Tao. De duikcursus hebben we gedaan bij Ban's, daar kregen we ook een gratis overnachting 4 dagen lang. De duikcursus begon aan het einde van de middag, we kregen wat uitleg over hoe de cursus in elkaar zat en daarna kregen we drie keer een video van 40 minuten te zien. Op deze video was allemaal theorie te zien over visjes, koraal,duikflessen enz enz. Best wel een beetje saai, we waren er wel klaar mee aan het einde van de avond. Maar we kregen ook nog een dik theorieboek mee naar huis, waar we fijn uit mochten gaan leren. Die avond hebben we dat ook netjes gedaan, alleen kwamen we niet verder dan 1 hoofdstuk! Pfff het was moeilijk om onze hersens weer in te schakelen en de lesstof was erg langdradig. De volgende dag werden we om 9 uur weer verwacht in het klaslokaal. Daar kregen we nogmaals weer theorie over het duiken. De duikinstructeur was een nederlandse man, maar we kregen wel les in het Engels. Maar we zijn ook niets anders gewend meer:P! Na een lange theorieochtend mochten we 's middags het zwembad induiken. HIer leerden we omgaan met het duikgerei en het onder water ademen. Voordat we trouwens aan onze duikcursus konden beginnen, moest Marieke eerst nog naar de dokter. Marieke heeft namelijk astma en moest een verklaring hebben om te gaan duiken. Gelukkig was alles prima in orde!!
Die avond zouden we hard moeten studeren omdat we de volgende dag de theorie-test zouden krijgen. Maar daarvoor hadden we geen tijd, we hadden namelijk afgesproken met 2 leuke meiden ( ja geen kerels:)) uit Padeborn. Deze hebben we ontmoet op de boot en ze verbleven in hetzelfde hotel. Zo kon Femke weer eventjes werken aan haar Duitse gave en kon Marieke Duits leren;)! Het was wel erg grappig, want Femke Sarah en Allissa praten duits en Marieke praatte Engels terug. Wonder boven wonder, ging dit PRIMA!! De volgende dag kregen we de test en we zijn allebei geslaagd! Nu kon eindelijk het duiken beginnen. We hadden een leuke groep, afgezien van 3 meiden uit Noorwegen. Zij dachten toch wel echt dat ze meededen aan de miss Norwegen verkiezingen! De rest kon hier smakelijk om lachen. De eerste dag op zee hadden we 2 duiken van 12 meter. De eerste keer was best spannend, je drijft wel midden op zee he! En ze maken je bang met een grote walvishaai die af en toe langskomt, achja hij was maar 17 meter lang ( guppie toch?)! Onder water is het prachtig, alleen niet zo mooi als je ziet op National geographics. Het koraal was nog al erg bruin van kleur, mnaar de vele vissen maakten alles goed! Deze waren namelijk erg kleurrijk! We hebben zelfs NEMO en DORA gezien:D!!! Onze groep bestond uit 8 meiden en 4 jongens. De eerste duik zaten wij gezellig in de meidengroep, maar bij de tweede duik moesten we bij de kerels in?! Wij dachten, we zullen wel teveel op een kerel lijken?! Kwa denken, kwa doen, kwa uiterlijk?! Het feit was dat WIJ goed waren en geen extra hulp nodig hadden:P! En met de kerels was het PRIMA! Geen gezeik & geen gezeur! Lekker chill onder water met onze mooie flippers! De volgende dag was de duik 18 meter en dit was eigenlijk niet veel anders, maar wel werd elke duik leuker! Je voelt je steeds meer op je gemak onder water en je ziet meer dingen. Helaas hebben we de walvishaai niet gezien, wie weet de volgende keer;)!
We hebben nu ons open-water-certificaat, dus nu mogen we overal ter wereld duiken tot 18 meter:)! Holadijeej! ' S avonds hadden we nog een feestje met de hele duikgroep, dit was erg gezellig! Na onze duikcursus zijn we nog een paar dagen blijven hangen op Ko Tao. Nog een paar dagen lekker hangen aan het zwembad, meeten met onze duitse vrienden en koffie drinken met onze duikinstructeur! En genieten van de vele vuurshows @ Lotusbar! That was Ko Tao...
Nu verblijven we op het eiland Ko Samui, al bijna weer een week! Dit eiland werd het 'shopping-eiland" genoemd. NOu en dat is inderdaad zo, want we zijn alweer 2 bikini's, 3 jurkjes en 1 topje verder! Shoppen is leuk als het geen DROL kost! En wij maar blijven onderhandelen, dat we dat jurkje voor 5 euro toch echt te duur vinden! Op dit eiland, hebben we eindelijk GOEDE FEESTJES ontdekt!!! HEERLIJK!!! We denken dat we hier nog wel even terugkomen voordat we naar huis gaan! Er lopen veel Aussie's rond ( australiers;)!) en iedereen denkt dat wij Scandinavisch zijn?! Alleen omdat we poepiebruin en blond zijn?! ohja en Australiers, die zijn HOT! Hehe, genoeg over dat feit:P!!!!
Marieke heeft nog een schietcursus gedaan, met een 9 mm pistool. Ze had aardig in de roos geschoten;)! Verder hebben we nog 2 dagen een scootertje gehuurd, lekker van het ene strand naar het andere strand skeuren:)! We hopen niet dat we een boete krijgen zoals op het vorige eiland, stelletje apenaaiers daar!
Nu gaan we zo nog even lekker naar de club, the green Mango! Even lekker onze heupen losschudden in onze nieuwe jurkjes:)! Jullie horen het al, wij hebben GEEN HEIMWEE:P!!!
Morgen gaan we vroeg in de ochtend richting Phuket. Op dinsdag komen Ron&Ine daar! We willen ze een dagje voor zijn, zodat wij de boel kunnen verkennen;)! Dus tot de volgende keer maar weer!!!
We keken toevallig op de kalender, nog maar ongeveer 37 dagen!! AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAH!! Het lijkt wel of we in een tijdmachine zitten!!!!!! Kan iemand de tijd terughalen?!
Sawadeh kah allemaal!!
Liefs Fem & Marie
20 Februari 2011 - 16:16
Christiaan & Jorieke:
Hoi duikSTERREN,
Fijn van jullie te horen!
Geniet nog van die 37 dagen...! Time flies when you're having fun!
Christiaan & Jorieke -
20 Februari 2011 - 20:33
Inge:
Aaaaaaaaaaaaah jaloers!!! Bikini's, duiken, leuke feestjes, hoge temperaturen, goedkoop winkelen, mooie mannen! Het lijkt wel of jullie alles mee hebben daar! :-D
Supah-viel SpaB wünsche ich ihnen (zo goed Femke?!) für die nächste und letzte Monat!
XxX -
22 Februari 2011 - 12:01
Jorn:
Hee dames,
Weer een mooi verhaal :)
Was nemo goed te pas dan ;)
Maar dan moeten jullie dan nog maar ff 37 dagen genieten.
Groetjes en kusjes vanuit holterhoek -
27 Februari 2011 - 21:35
Melis:
WAUW wat een verhaal, ik ben weer helemaal bij (nu alleen de details nog) maar die komen al heel dichtbij aangezien jullie over een maandje alweer terug zijn:D voor jullie minder leuk maar voor mij heel leuk;)
Geniet nog even lekker meiden!!
dikke kussen melis -
09 Maart 2011 - 20:56
Ha Vakantiegangers!:
Hoe gaat het met jullie? Wanneer volgt het volgende verhaal?
De afgelopen dagen hebben wij zonnige dagen gehad, heerlijk! Natuurlijk brengen jullie aan het eind van de maand ook wat warmte mee! Ik verheug mij erop.
Groetjes Joke -
11 Maart 2011 - 09:18
Franziska:
nog 18 dagen dan eindelijk weer richting nederland, jullie kunnen wel een cultuurschok krijgen...nog veel plezier de laatste dagen en dan moeten we snel afspreken.
leafs franzi