Knock Knock!
Door: MariekeFemke
Blijf op de hoogte en volg Marieke
17 Maart 2011 | Thailand, Phrae
Welcome to the stories from Femke and Marieke!
Vorige keer dat we een verhaaltje gepost hebben, is alweer een tijdje geleden. Om precies te zijn, 24 dagen terug. Dus het is inderdaad hoog tijd voor een nieuw verhaal!
21 februari zijn we vanuit Ko Samui richting Patong Beach, Phuket vertrokken. Na ongeveer 12 uur in de bus te hebben gezeten, kwamen we savonds rond 19.30 aan. Op dit moment regende het net flink in Patong, en konden we eindelijk gebruik maken van onze ingebouwde regenhoes(backpack)! Feels like home again!! ;) We hadden nog geen hostel of whatever geboekt, dus we mochten nog snel op pad om een slaapplek te vinden. Deze hadden we binnen 10 minuten, dus best snel. Maar het was dan ook niet het goedkoopste van het goedkoopste (lees: 10 euro per nacht! Veel he!!). Volgende dag hebben we ‘s morgens meteen al een beter(lees: goedkoper) hostel gevonden! Deze had een koelkast, een ideale douche(die niet boven de wc hangt), en AIRCO! Heerlijk! Dit hadden we al even niet meer gehad. Puur genot met dat hete weer(regen betekent geen kou in het zuiden van Thailand!). Dat is in het noorden wel weer anders, maar daarover straks meer;)!
Deze dag hebben we ook Marieke’s moeder en Ron opgezocht, in hun hotel. Zij waren ‘s ochtends net aangekomen. Het was erg gezellig en leuk om ze weer te zien! Al was het kleurverschil de eerste dag wel schrikbarend zeg! De moeder van Marieke is normaal behoorlijk bruin, ook in de winter. Maar nu leek ze wel ziek? Ze was zoooo wit! Of waren wij te bruin? Naja, 1 van de 2 moet het geweest zijn. Na een paar dagen werd het verschil al minder, en Ron steeds roder. Ja, de zon in Thailand is toch nog best scherp. Ook al lig je onder een parasol, het brandt er zo doorheen:)! Wij maken daarom ook eigenlijk nooit gebruik van een parasol.
Dan even iets over “Patong Beach”. Dit is een erg toeristisch strand met een drukke boulevard! Je hebt er 2 of 3 shopping-malls, die wij al even niet meer gezien hadden, 9 mac donalds, 1189 taxi’s & tuktuks etc. Er liepen van allerlei soorten mensen rond, Zweeds, Aussies,Russen,Jappen,Chinezen,Duiters en veel mensen uit het midden-oosten! Nederlanders echter niet veel. Onze indruk van Patong Beach was dat het te groot en te druk was. Het nachtleven was best gezellig, in de “Factory” beviel de muziek ons goed, en vooral de FREE ENTREE & FREE DRINK vielen bij ons in de smaak!
Marieke heeft nog een paar dagen last van oorpijn gehad, maar dit is met een antibiotica kuurtje en goede pijnstilling weer overgegaan! Marieke is met d’r moeder en Ron nog een dagje weggeweest. Zij hebben op een olifant gereden, op een quart rondgecrosst, een vissen-spa voetenbadje gehad, wildwaterrafting gedaan en een monkey & elephant show gezien! Een lekker actief en erg leuk dagje!!
Op Patong Beach zijn we ongeveer 1.5 week gebleven. De tijd hebben we vooral gevuld met strand hangen of zwembad hangen (zwembad van hotel van Ine & Ron). Maar ook hebben we nog gewinkeld! Marieke heeft zelfs op 1 dag 3000 THB uitgegeven!! WOW! Dat is welgeteld 75 euries! Oke, voor Nederlandse begrippen een normaal winkel-bedrag.. maar voor Thailand?! Maar daar moet wel bijgezegd worden dat het ook echt kleren zijn wie in Nederland aankunnen. Goed spul dus! Geen cheap-cheap (lees: fake-fake!). Femke heeft ook nog een erg mooie tas aan de haak geslagen, ECHT LEER! En ook nog wat inkopen in de leuke kledingzaak gedaan, voor een eventueel komend sollicitatiegesprek moet je er wel spik en span bijlopen he;)!!
Alle warme, overbodige kleding wie we nog in onze backpack hadden hebben we aan Ine&Ron meegegeven. Zoals: spijkerbroeken, vesten, de nieuwe aankoop van kleren. En ook de lonely planet is meegegaan. Deze hebben we voor de rest van de trip NIET meer nodig! Oftewel: ruimte over in onze backpack voor meer aankopen..! Yoehoee! Alleen nu we weer in Phrae beland zijn, kunnen we die warme kleding wel gebruiken. Wij zijn hier nu al 3 dagen weer en het regent dus ook al drie dagen! In het zuiden hadden we geen problemen met regen, heerlijk zelfs! Maar hier is het gewoon KOUD!
Onze plannen waren nog om door te reizen naar Phi Phi island & Krabi. Maar dit hebben we laten schieten, omdat Phi Phi volgens verhalen ook erg toeristisch & duur is. En we opzich ook al wel genoeg strand gezien hebben na 2 maand ;)! Geloof me, elk strand is in principe hetzelfde!
Dus na Patong beach zijn we naar Ko Samui terug gegaan, ja we weten het.. nog steeds strand! Maar we vonden EN vinden dit eiland gewoon tof! We verbleven nu echter op Chaweng beach, zodat we ‘s nachts lekker lopend naar huis konden en niet met een te dure taxi hoefden. We zijn hier 7 nachten gebleven. Voor 5 euro per persoon per nacht, lekker cheap (voor aan het strand). Het was echter wel een verschil met de vorige kamer.... we moesten de badkamer delen & de slaapkamer was een klein warm hok met een bed in t midden. Oke, we zijn te verwend geworden, want voor Patong Beach vonden we dit dood normaal! Goed, gelukkig kon je overdag lekker slapen op het strand. We hebben elke nacht de tijd zolang mogelijk zitten uitrekken zodat we ongeveer 4 a 5 uurtjes in de sauna moesten.
Overdag hebben we weer een zwembad opgezocht bij Baan Samui Resort(gewoon net zo doen of je daar verblijft, niemand vraagt je wat!) en anders lagen we voor het zelfde hotel aan het strand! Aan het strand liggen is leuker dan aan het zwembad, heerlijk hele dag aapjes kijken. We hebben in Ko Samui ook 3 dagen wat minder weer gehad, het was niet koud, maar wel bewolkt en soms een regenbui. ‘s Avonds waren wij te vinden in de Green Mango, een erg leuke club in Chaweng! Dit begon pas te leven na twaalven, dus gingen we voordien meestal wat drinken bij de aussie-bar of gewoon bij de seven-eleven & dan op ‘t strand of op straat opdrinken. 1 avond zijn we naar de ICE-BAR geweest. Ja je leest het goed, we zochten bewust de kou op! Kunnen jullie je misschien daar niet voorstellen, hier was het een verademing! -7 graden was het binnen. Er waren 5 andere mannen in deze bar, maar niemand blijft langer dan 30 minuten binnen. Ook wij waren er ongeveer z’n tijd in. We kregen een mooie dikke winterjas en een bijpassende russische muts. Onze benen, voeten (slippers) en handen waren dus nog best koud.. We hebben een paar cocktails naar binnen gewerkt en hebben een paar leuke fototjes gemaakt! We zullen alle foto’s deze dagen online zetten, dus hou de foto-site in de gaten! (we hebben nu weer free-internet!) De link staat onderaan.
We hebben de 2e avond wat zweedse mannen(30+) ontmoet, waar we een tijdje gezellige tijd mee hebben gehad. Die taal van hen is echt zo grappig. Wij kenden voor de tijd alleen het woord: Knackebrot! en nu kunnen we zelfs ja/nee en handdoek zeggen, omdat het simpelweg hetzelfde is als in het plat-nederlands! Die avond waren er ook 2 dames (1 uit Canada, 1 uit Ierland) bij, en uiteindelijk zijn we allemaal met deze 4 kerels meegegaan naar hun stekkie. Ja je leest het goed! Haha, ze zaten namelijk op de scheppen over hun jacuzie, prive zwembad, uitzicht op t strand en de luxe 2 villa’s waar ze in verbleven. Dit wouden we wel eens zien dan! Nou, ze hadden niets teveel gezegd! Wat een luxe kan er bestaan! In 1 woord: Wauw! Na een paar drankjes zijn we over het strand teruggelopen naar onze eigen sauna (lees: slaapkamer). Dit gezelschap hebben we nog vaker ontmoet deze week! Was erg gezellig!
1 avond hadden zowel Femke als Marieke teveel gedronken. We waren gezellig aan het dansen(lees:feesten&beesten), samen met het zelfde meisje uit ierland (van de avond hierboven). Dit meisje, caroline, had ook genoeg op! Toen kwamen we op het idee, aangezien we de zweedse niet zagen rondhuppelen, om de villa maar weer eens op te zoeken! Femke had dit met haar nuchtere hoofd al ingedacht, en Marieke is er na een paar borrels mee ingestemd! Caroline wou eerst niet mee, maar ook haar hebben we meegekregen. Toen we daar aankwamen zat de bewaker ons al in de gaten te houden, zie je het al voor je.. 3 meiden lachend en tierend, om 03.00 ‘s nachts.. Ja we komen even kijken of ze er zijn, zei Femke. Wij naar hun villa’s lopen, aanbellen.. Geen gehoor!
Toen dachten Marieke en Caroline, oke ze zijn er niet, laten we maar weer gaan. Femke dacht echter niet zo makkelijk.. haha! Ze heeft 3 of 6 x aangebeld? Daarna om het huis heengelopen, gevolgd door de bewaker, en op de gazondeuren lopen kloppen (lees: bonzen)! Maar ze kreeg gelijk.. ze waren er wel! Haha, van 1 villa gingen de gazondeuren open, en een slaapdronken zweed zei dat tie wou slapen, en deed de deur weer dicht. Toen dachten Marieke en Caroline weer, oke laten we nu maar gaan dan.. Maar Femke dacht, even nog die andere villa checken. Haha al met al hebben we daar 20 minuten gestaan (al bonzend). En zijn we niet binnengekomen, en dus gewoon weer over het strand naar huis gelopen. Volgende dag kreeg Marieke van 1 van de kerels ‘n sms berichtje, of Femke een tikkeltje teveel had gedronken.. Haha!
Femke schaamde zich de volgende dag behoorlijk! Maarja, wat zou jij denken als er midden in de nacht iemand op je gazondeuren bonkt? De volgende dag kwamen ze ons een bezoekje brengen bij het hotel waar wij voorop het strand lagen, Femke deed snel haar boek voor haar hoofd uit schaamte. Ze moesten er wel om lachen! Ze heeft ze alle 4 maar op een HEINEKEN biertje getrakteerd, en toen was alles weer koek & ei! Femke zal het nooooit meer doen, zei ze tegen zichzelf(3x). De mannen vonden het maar grappig, ja als je 30+ bent dan doe je dat soort dingen niet meer? Die avond hebben we er met de Zweedsen weer een gezellige avond van gemaakt, om te vieren dat het onze laatste avond alweer was;)!! Sommige van jullie zullen denken, was het echt Femke, en niet Marieke die de hoofdrol in dit verhaal speeld?! Maar nee mensen, Marieke was het niet! Haha!
We hebben nog te gekke avonden gehad op Ko Samui! Maar zondag ochtend werd het weer tijd om te vertekken, volgende bestemming ligt 31 uur verder op, het weeshuis! Eerst vanuit Ko Samui met de ferry naar het vaste land, dan een bus naar een stop-plek, met een tuk tuk naar een ander wegrestaurant, dan met de bus naar Bangkok. (omslachtig is hier het juiste woord voor! Waarom zul je alles in 1 x regelen, als het ook in 4x kan?) Vanuit Bangkok, Koa San road weer de tuk tuk genomen naar het treinstation, en vanuit daar de trein richting Den Chai. Hier stond Tik ons al op te wachten om ons naar ‘huis’ te brengen! Wat duurde die reis lang!! Toen we in de auto zaten, kregen we te horen dat John en Sharon ons in een restaurant zaten op te wachten, voor een hapje en drankje! Een leuke verassing dus! Erg gezellig gehad, weer bijgekletst! Leuk om ze weer te zien!! Het was al laat toen we aankwamen op het weeshuis, nog wat personeel gedag gezegd! Wie het allemaal leuk vonden om ons weer te zien! En toen snel ons bedje ingedoken!
De volgende ochtend 06.30 opgestaan,we slapen in het huis waar de oudere kinderen wonen (2 tot 5 jaar). Toen we de woonkamer binnenkwamen waren alle blikken erg verbaasd. De 2 oudste waren nog net in de badkamer, (deze herkenden ons namelijk meteen) maar voor de kleintjes duurde ‘t een minuutje voordat het kwartje viel.. Daarna besprongen ze ons letterlijk, en waren ze helemaal blij!! En wij natuurlijk ook, wat heerlijk om ze weer om ons heen te hebben! En nu, 2 dagen later.. lijkt het net of we niet weg zijn geweest. Alles lijkt weer zo normaal, we voelen ons echt thuis hier.
Er zijn echter wel wat veranderingen in het weeshuis opgetreden, er zijn 2 nieuwe kids bij. Jack en Paul. Jack is bijna 4 maand oud, en Paul is 2 jaar. Dat maakt het dus op 12 kinderen, en met Future (zoon van de nachtdienst) is het 13. (Future verzorg je eigenlijk ook erbij, de nachtdienst slaapt namelijk overdag) Voor wij weggingen woonde iedereen in 1 huis. Nu wonen ze in 2 huizen, en zijn de leslokalen in een ander huis gevestigd. De kleintjes van baby tot 2 jaar wonen in 1 huis, en de ouderen tot 5 jaar in het andere huis. 2 huizen betekent ook meer personeel. Gelukkig hebben ze iemand gevonden wie dichtbij woont, en overdag bijspringt. Ze hadden ook nog Yuk, zij werkt hier al een hele tijd, maar was de laatste 5 maanden weg voor een studie. Nu zij terug is,doet zij in 1 huis de nachtdiensten,en de andere vaste nachtdienst werkt bij de baby’s in het huis. Ook zijn er 2 zestien jarige wees-meisjes vanuit het andere weeshuis van Mercy International overgekomen(het is nu zomervakantie voor hun) om wat han en spandiensten te verrichten! Alle hulp is welkom!
Ze blijven ondertussen zoeken naar personeel, en ook voor een thaise en engelse leraar. Er is nu ook een meisje uit Australie, die overdag de kinderen lesgeeft in Engels! Nu wij er weer zijn springen we bij waar we kunnen, zo staat er alweer een nachtdienstje gepland, hebben we de leslokalen op orde gebracht(deze waren net weer verhuisd, maar nog 1 chaos), en hebben we wat vertaal werk gekregen (Engels-Nederlands) voor folders van Mercy International, wie ze gaan uitbrengen in Nederland. Er is vorige maand ook een Nederlands team hier langsgeweest. Zij komen uit de buurt van Den Haag en zijn al een langere tijd bezig met geld in zamelen voor de stichting Mercy International. Ze hebben in 1 week tijd een hoop schilderwerk gedaan (bijvoorbeeld de brug en het nieuwe huis), en ze hebben een klein gebouw helpen bouwen, wat het kantoor uiteindelijk moet worden. John en Sharon waren natuurlijk erg blij met zoveel hulp! En zoveel vooruitgang, in z’n korte tijd! En de baby-huizen hebben in de woonkamer een frisse kleur gekregen, ziet er allemaal erg mooi uit!!
We blijven hier tot ongeveer 25 maart, dan vertrekken we richting Chiang Mai. Hier blijven we de laatste dagen voordat we ons vliegtuig naar Bangkok en Bangkok-Amsterdam moeten pakken. In deze dagen in Chiang Mai, gaan we overdag ook nog 1 x heen en weer naar Burma, voor ons visum. Deze verloopt namelijk op 28 maart, en op 30 maart vliegen we. Ja, voor 2 dagen moeten we hem verlengen, belachelijk eigenlijk.. Maargoed, we willen ook geen boete (en dan risceren dat je voor een bepaalde tijd het land niet meer in mag).En dat willen we niet, want we willen SOWIESO terugkomen!!!
Nog 1 weetje, het was vandaag en gisteren dus bagger koud!! Het was bewolkt, het regent voordurend en er hangt een gure wind! De temperatuur ligt rond de 20 graden gokken we. Kunnen we vast wennen aan het Nederlandse weer!! Dus we hebben nu ‘s nachts weer een extra dekentje, en de ventilatoren blijven uit! Heel anders dan in het zuiden van Thailand, daar hebben we het (bijna) niet koud gehad! En hier is het met slecht weer, ook echt slecht weer. Maar John en Sharon zijn er blij mee, nog even wat frisse lucht voordat de echte hitte in april begint.. 45+ graden overdag, en dan koelt het ‘s nachts ook nauwelijks meer af... (zijn wij gelukkig weer in Nederland).
We zullen aan het einde van ons verblijf in Thailand nog wel een verhaaltje schrijven, waar we eens even conclusies voor ons zelf zullen vaststellen.
Dus we kunnen nog zeggen: Tot de volgende keer!!
Liefs,
Femke & Marieke!
De link: http://www.mijnalbum.nl/Album=OE3XDERN
De foto's komen gedurende deze week online!!!! Of als je geluk hebt staan ze er al!!
17 Maart 2011 - 14:00
Ceciel En Herman:
het aftellen is begonnen, jullie zullen de kinderen straks missen. Geniet nog lekker doe de groeten aan de Jhon, Sharon en de kids.
groetjes,
ps bijna 16000 revieuws. Dus een super geslaagde weblog. -
17 Maart 2011 - 21:52
Inge:
Tjeeeeeeeeeeeeees wat een lang verhaal! Maar wel supervet allemaal! Enne Femke... Maak het niet te bont he? Straks doet een visum er helemaal niet meer toe, maar willen die mensen jullie niet meer terugzien bij die hotels --> dan maakt het niet veel uit hoeveel duizend jullie spenderen daar! :-P
Maak er nog wat van voor de laatste twee weken!
XxX -
19 Maart 2011 - 06:28
Roelof Henk En Mayke:
Hey hoi!!
Ik heb me slap gelachen bij dat stukje over die 2 villa's waar jullie 's nachts naartoe zijn geweest. Die mannen halen wel het beste in je naar boven he Femke? Tot snel!
Liefs, ons